ROBERT KRANENBORG

Na de middelbare school volgde Robert Kranenborg tien jaar culinaire praktijkopleidingen in Nederland en Frankrijk, veelal bij twee- of meer- sterrenrestaurants. Sinds 1987 kookt Kranenborg na omzwervingen in België en Frankrijk weer in Nederland. Corona in Den Haag bezorgde hij één ster, aansluitend bracht hij er twee naar het prestigieuze Amstel Hotel in Amsterdam, één naar Vossius in Amsterdam en één ster naar Le Cirque in Scheveningen. Robert Kranenborg wordt gedreven door ingrediënten, die de meest belangrijke rol spelen in het slagen van een gerecht. Schaaldieren, wild en sauzen zijn een aantal voorkeuren in de keuken van Kranenborg. Echter beleeft hij de mooiste momenten aan tafel: de apotheose van de bereiding, het genieten van de eenwording van smaak en sfeer. Door de jaren heen kookte Kranenborg veelvuldig voor royalty, filmsterren, wereldberoemde artiesten en captains of industry. Afgelopen jaar werd Kranenborg gevraagd om in de ‘Big Apple’ de culinaire omlijsting van de festiviteiten rondom de betrekkingen tussen Nederland en New York te verzorgen. In seizoen 2011-2012 zwaaide Kranenborg de culinaire scepter over Palazzo Amsterdam. In oktober 2012 kwam het tweede boek van Robert Kranenborg uit: De Keuken van Kranenborg, met in dit boek de nadruk op de Herfst. Herfst is na Winter het tweede deel in een serie van vier kookboeken waarin de seizoenen een belangrijke rol spelen in de basis van de gerechten. Robert deelt graag zijn kennis en ervaring op culinair gebied. Hij was te zien In de programma’s ‘Topchef’ op RTL5 dat hij samen met Julias Jaspers presenteerde en in het programma ‘The Taste’ waarin hij de rol van coach en jury op zich nam. Momenteel is Robert dagelijks te zien in het SBS-programma ‘Masterchef’ dat hem op het lijf is geschreven maar gaat hij ook bij presentaties en workshops graag nog net iets verder. Robert Kranenborg is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door, waar hij elke maand een bijzonder gerecht presenteert.


Homepage
AYCE © 2016       | Privacy Policy